SIGMA KUP – EBL x GLL x HPM Pro-Am turnir!

Nema boljeg načina da završimo godinu nego sa tro-regionalnim Pro-Am turnirom koji ima nagradni fond od 18.000 evra i LAN završnicu u sred Atine!

SIGMA CUP je Pro-Am turnir koji je produkt saradnje između Esports Balkan Lige, Greek Legends League (grčka liga) i Hitpoint Masters (češka liga), zvaničnih evropskih regionalnih liga za svoje teritorije.

Udruživanjem snaga, tri organizatora će stvoriti najkonkurentnije okruženje u našoj okolini sa timovima iz EBL-a, GLL-a i HPM-a koji se bore jedni protiv drugih kako bi bili krunisani kao prvi ikada SIGMA šampion  uživo na bini u Atini!

Kada smo kod LAN događaja, SIGMA CUP nije turnir koji će ostati u jednom mestu. Umesto toga, svake godine ćemo menjati gradove domaćine kako bismo naš događaj približili svim regionima koji učestvuju. Sledeće godine SIGMA CUP putuje u Beograd, dok ćete 2024. moći da posetite događaj uživo u Češkoj.

Dakle, kako će to zapravo funkcionisati?

Svaki region će održati svoje nacionalne kvalifikacije koje će poslati 1 tim direktno na LAN događaj, dok će #2 i #3 timovi pridružiti multiregionalnoj Gauntlet fazi iz koje će samo 1 izaći kao pobednik i kompletirati četiri tima za LAN postavu u Atini.

NACIONALNE KVALIFIKACIJE:

Svaki region će imati svoje nacionalne kvalifikacije koje će kvalifikovati 1 tim direktno za LAN događaj, a 2 tima u Gauntlet fazu.

Za EBL, nacionalne kvalifikacije će imati dva King of the Hill žreba, po jedan sa svake strane…brda. Timovi će biti nosioci svojih godišnjih šampionskih bodova, a bolje plasirani će imati mnogo lakši put da se kvalifikuju. Svi mečevi će biti Best of 3, dok će dva meča koji zapravo odlučuju ko će ići u Gauntlet i ko će obezbediti mesto direktno na LAN događaju biti Best of 5.

GAUNTLET:

Nakon što se završe sve nacionalne kvalifikacije, dva najbolja tima iz svakog regiona koji se nisu direktno kvalifikovali za LAN događaj biće bačeni u Gauntlet. To znači da će Gauntlet imati ukupno 6 timova, nasumično izvučenih u dve grupe (sa ograničenjem da timovi iz istog regiona ne mogu da se sastanu u grupnoj fazi).

Nakon što se grupna faza završi, dva najbolja tima iz svake grupe će se preseliti u Best-of-5 eliminacionu fazu od kojih će samo 1 tim moći da se pridruži troma pobednika nacionalnih kvalifikacija na SIGMA LAN događaju u Atini.

FINAL 4 – LAN:

Na samom kraju, 4 tima će se susresti u srcu Grčke, a troškove puta i smeštaja pokriva njihova regionalna liga. Ta 4 tima će se zatim boriti da vide ko će biti prvi ikada šampion SIGMA CUP-a!

 

KLIKNI ISPOD DA SE PRIJAVIŠ NA OTVORENE KVALIFIKACIJE

SUBOTA, 8. OKTOBAR

 

Raspored:

 • Otvorene kvalifikacije (amaterski timovi, EBL): 8. oktobar;
 • Nacionalne Kvalifikacije (EBL): 18-19. i 25-27. oktobra;
 • Gauntlet grupna faza: 1-3. novembra;
 • Gauntlet eliminacije: 7-9. novembra;
 • Veliko Finale: 19-20. novembra;

Raspodela nagradnog fonda:

 • 8.000,00€ (LAN šampion)
 • 3.500,00€ (#2 LAN)
 • 1.750,00€ (#3-4 LAN)
 • 1.750,00€ (#3-4 LAN)
 • 1.000,00€ (3 gauntlet tima koji se nisu kvalifikovali na LAN)
 • 1.000,00€ (3 gauntlet tima koji se nisu kvalifikovali na LAN)
 • 1.000,00€ (3 gauntlet tima koji se nisu kvalifikovali na LAN)