EBL 2023 KVALIFIKACIJE

Vreme je da malo uzdrmamo status quo koji važi poslednjih godinu dana i vidimo da li neko na Balkanu ima ono što je potrebno da se pridruži najboljim LoL ekipama u regionu!

EBL kvalifikacije se od ove godine održavaju jednom godišnje, što znači da postoji samo jedna prilika da uđete u EBL takmičarskim putem.

Najbolje ekipe iz kvalifikacija će dobiti priliku da igraju protiv dve najlošije plasirane EBL ekipe po godišnjim poenima za svoje mesto u Esports Balkan Ligi, a raspodela poena izgleda ovako:

Split Raiders i Nexus su ekipe koje su sakupile najmanji broj godišnjih poena nakog dva splita, tako da će upravo oni morati da igraju mečeve za opstanak u ligi:

Napomena: Kako Split Raidersi ne mogu da ispune uslove iz Pravilnika (ERL Pravilnik, pravilo 3.1.11.), odnosno ne mogu da zadrže postavu iz letnjeg splita, njihovi zakazani mečevi će imati status službene pobede za protivničku ekipu.

Ceo format kvalifikacija je prilično prost, prvo će se igrati otvorene kvalifikacije, nakon čega će najbolji timovi proći u “Rumble” fazu gde će igrati svako sa svakim dva puta (double round robin). Dve najbolje ekipe idu dalje u sistem duplih eliminacija za mesto u ligi, gde će ih dočekati Nexus KTRL.

Otvorene kvalifikacije

Otvorene kvalifikacije su zakazane za vikend 17. i 18. septembra, kada će se odigrati dva kvalifikaciona turnira otvorena za sve ekipe koje ispunjavaju uslove iz ERL Pravilnika (Pravilnik možete pronaći ovde: https://www.competitiveops.eu)

Otvorene kvalifikacije će se igrati u Bo1 single elimination formatu sve do četvrtine finala, kada će mečevi preći na Bo3 format. Svaki od turnira (jedan u subotu, jedan u nedelju) će kvalifikovati dva najbolja tima u “Rumble” fazu.

Rumble faza:

Četiri najbolje ekipe iz otvorenih kvalifikacije će igrati svako protiv svakog dva puta u Bo1 formatu, a mečevi će se igrati u ponedeljak i utorak, odnosno 19. i 20. septembra. Vreme početka mečeva će biti naknadno utvrđeno, ali svi igrači moraju biti dostupni za igranje u periodu od 17:00 do 22:00. Dve najbolje ekipe iz “Rumble” faze prolaze dalje u relegacije gde će se boriti za svoje mesto u Esports Balkan Ligi.

Relegacije:

Napad i odbrana, ko bude uspešniji u svom zadatku imaće priliku da se takmiči protiv najboljih balkanskih LoL ekipa tokom 2023. Nexus KTRL će braniti svoje mesto, dok će dve najbolje ekipe iz prethodne faze imati zadatak da ga oduzmu i zauzmu njihovo mesto među osam najboljih na Balkanu. Ovo praktično znači da ćemo u 2023. videti barem jednu novu ekipu.

Relegacije se igraju u sistemu duplih eliminacija, gde će svaki meč biti u Best-of-5 formatu, odnosno igraće se na 3 dobijene. Datumi za ove najvažnije mečeve su 23, 26, i 27. septembar.

Prijave za otvorene kvalifikacije su otvorene već danas! Prijavi svoju ekipu i pronađi put do EU Mastersa!

Celokupna pravila pročitajte na ovom linku: PRAVILA

 

KLIKNI NA DAN I PRIJAVI SE:

SUBOTA | NEDELJA

 

VEOMA VAŽNA PRAVILA:

1.1.1. No Player shall be considered eligible to participate in any ERL or EM Match before having lived 16 full years. This shall not prevent Teams from signing Free Agents who have lived 15 full years, granted that they may not participate in an ERL Match until they have lived 16 full years.

1.4.5. All players who played 50% or more matches in any 1st or 2nd Division ERL may not compete for any other Team in promotion/relegation tournament for that Split.

2.1.2. An Organization or Team may only own one ERL Team across all European Regional Leagues. The scope of ERL is defined as the 1st and 2nd Division of an ERL region.

2.1.3. Organizations or Teams are only allowed to participate in one ERL per Season. Any changes can only take effect between Seasons and must follow the procedures and timeline outlined by the ERL Officials. An Organization or Team must receive approval from both the future ERL Officials and Riot Officials for the change to occur

3.1.8. For Non-Accredited Leagues: Teams will be required to have a minimum of two Locally-Trained Representatives (LTR) and three EU Residents (IMP) on their Starting Line-up at all times. Teams will also be required to have a minimum of three LTRs and four EU Residents (IMP) on their Roster if the Roster has six or more Players.