EBL 2023 - Novi Raspored

EBL 2023 - NOVI RASPORED!

Nova godina, novi EBL! Premijera Esports Balkan Lige je ove godine zakazana za sredu, 25. Januara od 19:00, a akciju uživo možete pratiti putem naših YouTube, Twitch i Sport Klub Esports TV kanala! Ali, zašto sreda a ne ponedeljak kao što smo svi navikli?

Uz dodatak tri nove ekipe xTremeDominators (kvalifikacije), Ankora Gaming (umesto Nexus KTRL) i MAGAZA (umesto Auxesisa), najvažnija promena ove sezone se tiče rasporeda igranja.

Ukratko, EBL se premešta na četvrtak i petak od 19h kao primarne dane, ali ćemo se tokom sezone par puta družiti i sredom, tokom super-nedelja.Zbog promena u LEC formatu gde se franšizna evropska liga premešta na subotu, nedelju i ponedeljak, morali smo da prilagodimo raspored tako da se ne preklapamo sa LEC prenosima. Inače ako niste ispratili, domaći LEC prenosi će ove sezone biti kod Sa1ne na kanalu.

Prva EBL nedelja će otvoriti jako sa superweek formatom u sredu 25. januara, a akcija se nastavlja i u četvrtak i petak 26-27. januara. Nakon toga nastavljamo regularnim tempom sve do poslednje nedelje takmičenja, kada ćemo opet imati tri vezana EBL dana od srede do petka, odnosno od 08-10. marta.

Kada završimo regularnu sezonu, najbolje 4 ekipe napreduju dalje u plej-of koji će se igrati u page formatu 16, 17 i 21. marta, dok je veliko EBL finale zakazano za 1. April!Vidimo se u sredu, 25. januara na EBL PREMIJERI!


Gledaj na:


Prati nas: